Susie's Blog

Susie's Blog

Grammatikken

Vil gerne på forhånd undskylde mangelen på kommaer og andre grammatiske bekvemmeligheder, men jeg er frygtelig til at sætte kommaer og stoppe de rigtige steder m.m. Jeg ved det, fy skamme og så er du dansk lærer, men sådan har det altid været. Jeg er god til at finde andre folks fejl, men vil helst gå i en stor bue udenom mine manglende kommaer. De er så træls at sætte og det tager en frygtelig tid, så undskyld.

Har man så lært noget?

Læring og undervisningPosted by Susanne S. Frederiksen 27 Feb, 2014 15:58:45
I dag var det min sidste dag på kursus for denne gang. For midt under dagens første foredrag, der rullede en email ind om, at jeg var blevet optaget på det næste kursus. Denne gang inklusion i indskolingen, hvilket vil føre mig til Herning om nogle uger.

Men for at vende tilbage til de sidste tre dage, så har jeg virkelig fået noget ud af det. Det har givet mig en ny inspiration, for når man er ledig og søger og søger, men det ikke rigtig fører til noget, så kan man nemt miste inspirationen og lysten. Tankerne om man mon skulle skifte spor dukker op i hovedet, men så er det hvad vil man så.

Det har de tre sidste dage aflivet, i hvert i fald indtil videre. Men så er spørgsmålet, har jeg så lært noget udover at blive inspireret på at det er lærer, jeg vil fortsætte med at være, så ja. Dagene har givet mig en masse vidunderlige værktøjer til at gribe skøn- og faglitteraturen an i indskolingen, ikke at jeg havde nogen i forvejen, men det er altid rart at få nye input, nye idéer til hvordan man kan bringe glæden ved bøger ud til de små. Men også at det ikke er lærerne alene, der bærer ansvaret, for som én af vores undervisere sagde, så er det vigtigt at forældrene tager sig tid til at læse med børnene. Tale om billederne, snakke om ordene, for det er der, det hele starter, nemlig med forældrene.

Det eneste jeg er lidt ærgerlig over er, at jeg ikke havde fundet disse kurser noget før, for dette har virkelig givet mig blod på tanden. Bare fordi man søger efter et arbejde, så behøver man ikke at sætte sig i et hjørne og gå fuldstændig i stå. Om mine kurser er vejen frem, det må tiden vise, men så længe de giver mig en motivation og inspiration til hvordan undervisningen kan være, så synes jeg bestemt, at man skal opsøge de muligheder man får stukket i hånden eller søger sig frem til.

Jeg har altid været glad for at lære nyt og jeg ser frem til det næste kursus jeg skal på og mon ikke jeg også lærer en ting eller to der smiley

  • Comments(0)//susiesblog.skindstadfrederiksen.dk/#post8

Læring for livet

Læring og undervisningPosted by Susanne S. Frederiksen 25 Feb, 2014 16:57:58
I de år jeg har været uddannet lærer, så har jeg aldrig haft muligheden for at komme på et eller andet lærerfaglig kursus. P.t. er jeg jobsøgende, som det jo hedder nu om dage, for det lyder jo ikke så frygteligt som arbejdsløs. Men jeg har mulighed for at komme på alverdens kurser, så længe de ikke koster det hvide ud af øjnene, som de kære konsulenter på jobcenteret siger.

Heldigvis så er der masser af kurser, hvis man lige ved hvor man skal kigge, for det var først efter et halvt år jeg fandt frem til de kurser, der havde relevans for mig. De kostede ikke det hvide ud af øjnene dog var de ikke lange. Men min job rådgiver sagde at hvis jeg skulle på tre små kurser, så måtte han jo bare lave de tre jobplaner, der skulle laves.

Nu er jeg så startet på det første kursus. Rundt om danskfaget i 1. og 2. klasse på Skive Seminarium. Da jeg selv gik på seminariet var jeg altid så misundelig på de kursister, for de fik altid noget lækkert mad, men det var nu ikke derfor jeg kom til kurset.

I dag var det en lærer og lærebogsforfatter fra Odense, der skulle fortælle om hvordan man kune indføre skrivning og læsning i indskolingen. Og jeg kan kun sige det var kanon. Man fik en masse idéer af at lytte på ham og kun bekræftet i at man måske ikke er helt forkert på den, når man selv står derude i klassen med de kære små.

I morgen er det endnu en dag og denne gang skal vi se på litteraturen til de yngste. Hvis man har fået noget ud af første dag, så er det da ikke helt skidt.

  • Comments(0)//susiesblog.skindstadfrederiksen.dk/#post7