Susie's Blog

Susie's Blog

Grammatikken

Vil gerne på forhånd undskylde mangelen på kommaer og andre grammatiske bekvemmeligheder, men jeg er frygtelig til at sætte kommaer og stoppe de rigtige steder m.m. Jeg ved det, fy skamme og så er du dansk lærer, men sådan har det altid været. Jeg er god til at finde andre folks fejl, men vil helst gå i en stor bue udenom mine manglende kommaer. De er så træls at sætte og det tager en frygtelig tid, så undskyld.

Fastelavnsboller eller.....

MadPosted by Susanne S. Frederiksen 01 Mar, 2014 16:22:22
Fastelavn er over os. Børnefamilierne er enten til tøndeslagning i den nærmest sportshal eller også skal de i morgen, alle klædt ud i alverdens kostumer. Og så er der jo selvfølgelig de obligatoriske fastelavnsboller bagefter. Jeg er hverken en del af en børnefamilie eller klæder mig ud til fastelavn (tror det endte engang i folkeskolen), men fastelavnsboller dem vil jeg gerne have smiley

Jeg er begyndt på LCHF eller lowcarb om man vil og så er der jo mine fikse idéer. Selvfølgelig roder jeg Internettet tyndt, for at finde en opskrift, jeg kan bruge. Godt nok havde jeg lavet en omgang fastelavnsboller for noget tid siden, men de blev lidt tørre efter nogle dage, så jeg besluttede mig for at prøve en anden opskrift. Det gik fint i starten, men dejen var noget tynd, så jeg tænkte, muffinforme. Så jeg hældte en skefuld i hver satte dem i ovnen og så var det tid til det der skulle indeni. Jeg hev nogle frosne hindbær op fra fryseren (købte) og hældte dem i en gryde, for hvis man har fulgt med i madmargazinet Bitz & Frisk, så skal man sørge for at koge bærene, så det gjorde jeg.

"Fastelavnsbollerne" kom ud af ovnen efter 20 minutter og de lignede ikke fastelavnsboller, men mere små kager og det der skulle puttes indeni, ja det blev klasket på en tallerken, kagen ovenpå og så en slat hindbærguf ovenpå igen. Så måske man skulle kalde det fastelavnskager med hindbærmums, lyder godt ikke smiley
Hvor om alting er, så var det da ikke helt uspiselig, har faktisk planer om at lægge opskriften op på min hjemmeside senere.
  • Comments(0)//susiesblog.skindstadfrederiksen.dk/#post10

Bolledejens Forunderlige Verden

MadPosted by Susanne S. Frederiksen 14 Apr, 2013 22:36:51

Det er søndag og selvfølgelig skulle der bages. Jeg har haft lyst til at lave kanelsnegle i lang tid og i dag skulle det være. Desuden vil jeg også bage nogle boller og så havde jeg et forslået æble, jeg gerne vil have brugt, så hvad gør man. Jeg slog en bolledej op og voila så har du til grunddejen til alle tre ting. Jeg fik lavet kanelsnegle, hvilket løb noget ud da de kom i ovnene, jeg fik lavet en æblestang med valnødder og nogle boller.

Når jeg bager, så er det sjældent jeg bruger en decideret opskrift. Jeg bager på slump som det hedder sig, i hvert fald når det kommer til bolledejen, dog har jeg fundet ud af at olie gør dejen mere let og luftig end smør/margarine gør, så det kan jeg kraftigt anbefale. Normalt bruger jeg flere forskellige slags mel, men denne gang var det bare almindeligt hvedemel, da jeg ikke lige havde andet. Men det hele smagte da ikke dårligere af den grund.

Bon appetit


  • Comments(0)//susiesblog.skindstadfrederiksen.dk/#post3