Susie's Blog

Susie's Blog

Grammatikken

Vil gerne på forhånd undskylde mangelen på kommaer og andre grammatiske bekvemmeligheder, men jeg er frygtelig til at sætte kommaer og stoppe de rigtige steder m.m. Jeg ved det, fy skamme og så er du dansk lærer, men sådan har det altid været. Jeg er god til at finde andre folks fejl, men vil helst gå i en stor bue udenom mine manglende kommaer. De er så træls at sætte og det tager en frygtelig tid, så undskyld.

Fascinationen af slægten

SlægtsforskningPosted by Susanne S. Frederiksen 23 Feb, 2014 12:36:32
Jeg har ikke gjort meget ud af slægtsforskningen i nogle år, men den anden dag faldt jeg tilfældigt over det igen og snart tog det fat. Sidste gang jeg arbejdede med det var jeg løbet lidt sur i det efter jeg var groet fast i 1780ernes Viborg. Nogle vil sige at det er ret godt gjort, ja måske, men når jeg har set to slægtsbøger fra andre grene af familien der går tilbage til det 16. århundrede, så vil jeg også gå så langt tilbage med de grene jeg undersøger.

Jeg har i de seneste år fokuseret en del på min fars side af familien. Ingen har rigtig udforsket min bedstefars side af familien og med min far og farbrødre væk, så er der ikke rigtig nogen at spørge. Så jeg begyndte jagten på min bedstefars forfædre. Det kan være tidskrævende, men når man først har fået fat i et guldkorn i en kirkebog, så gør man alt på at finde det næste og det næste og lige pludselig er man flere generationer tilbage i tiden. Skeletter dukker up, tragedier og man har pludselig et billede af hvilke mennesker, der levede dengang.

Den anden dag, da jeg endelig havde fundet noget på én af mine forfædre, begyndte mine tanker at sværme omkring min bedstemors far. Ham og hans side vidste jeg heller ikke noget om. Jeg begyndte at se på de oplysninger jeg allerede havde og det var ikke lang tid (føltes sådan, selvom det tog et par dage) før jeg fandt ud af at hans mor kom fra Sverige. Det var dog ikke længe før jeg fik støvet en svensk hjemmeside op, der kunne hjælpe mig. Her fandt jeg en hel familie til min tipoldemor og så er det endnu mere spændende, når man kan følge sin slægt hele vejen over sundet.

Jeg ved at der vil være mange timers arbejde endnu, men det er spændende og så længe man kan gøre en hel del arbejde foran skærmen og ikke behøver at rejse land, rige og verden rundt efter oplysninger, så er det en ret billig hobby at have.

Man kan følge min jagt på fortiden på skindstadfrederiksen.dk

  • Comments(0)//susiesblog.skindstadfrederiksen.dk/#post5